FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo): Dominacija Sonik Puntamike nad Šibenkom

KK SONIK PUNTAMIKA – GKK ŠIBENKA 63:49 (16:7, 16:12, 22:13, 9:17)

Košarkaši Sonik Puntamike u drugom su kolu HT Premijer lige na domaćem terenu svladali Šibenku rezultatom 63:49 i došli do prve pobjede u novoj sezoni elitnog razreda hrvatske košarke. Kuliševi momci već su od prve minute dali do znanja da je poraz u Osijeku bio tek „loš dan u uredu“ i na krilima čvrste obrane, koja je ostavila goste na manje od 50 poena, bez previše drame došli do vrijednog trijumfa.

Zadar, 25.09.2021. – Utakmica 2. kola HT Premijer lige izmedju KK Sonik Puntamika i KK Šibenik, Foto Zvonko KUCELIN/KK Sonik Puntamika

Puntamičani su jako dobro otvorili utakmicu. Malobrojni okupljeni još nisu ni pronašli svoje mjesto u dvorani kada je trener Damir Milačić bio primoran pozvati igrače na kratki razgovor. Od sudačkog podbacivanja nisu prošle niti dvije minute, no četiri poena Ivana Vučića i dva Dina Palčića bila su jasan pokazatelj strategu momčadi s Baldekina da se nešto treba mijenjati. Načas je uzvratio Pavao Paić, no novi ubačaji Vučića pokazali su da domaćini plove pravim smjerom. Čvrsta obrana Sonika u potpunosti je osujetila šibenske napade te su gosti u prvih osam minuta ubacili tek dva poena iz igre, pa je pogled na semafor otkrivao ugodnih 14:5 iz zadarske perspektive. Većinu puntamičkih koševa ubacio je raspoloženi Vučić koji je već tada na kontu imao osam poena, a kada je mladi Sinjanin početkom druge dionice pogodio iz velike udaljenosti, semafor je prvi put pokazivao dvoznamenkastu prednost za Zadrane (19:9).

Zadar, 25.09.2021. – Utakmica 2. kola HT Premijer lige izmedju KK Sonik Puntamika i KK Šibenik, Foto Zvonko KUCELIN/KK Sonik Puntamika

Naredne minute donijele su ponešto fluidniju košarku, a takva je igra odgovarala domaćinima koji su na krilima deset vezanih koševa probuđenog Marčinkovića učas pobjegli na plus 15 (29:14). Tek je trica kapetana Bašića tri i pol minute prije kraja prvog dijela dala kratkotrajni impuls Milačićevim momcima, no iskusni Šibenčanin nije imao raspoloženog suigrača pa se na veliki odmor otišlo s 32:19 za zadarski sastav. Otvaranje nastavka donijelo je pravi tricaški „blitzkrieg“ Sonika koji je na krilima Marčinkovića, Vučića i Palčića učas otišao na plus 19. Trener Milačić je reagirao minutom odmora, no ni ona nije pomogla „Građanima“ koji su na koncu domaćinima dopustili seriju 11:0 nakon koje je semafor pokazivao 46:22. Nakratko su uzvratili Jambrović, Bašić i Arslanagić, no agresivna obrana Sonika u posljednjih pet minuta treće dionice u potpunosti je „smočila barut“ Šibenčana za lagodnih 54:32 uoči posljednjih deset minuta.

Zadar, 25.09.2021. – Utakmica 2. kola HT Premijer lige izmedju KK Sonik Puntamika i KK Šibenik, Foto Zvonko KUCELIN/KK Sonik Puntamika

Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla zadarskog sastava koji je u završnici ponešto „podigao nogu s gasa“ i omogućio gostima da sa 17 poena u četvrtoj četvrtini ublaže poraz. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Ivan Vučić i Pavle Marčinković koji su ubacili po 21 poen, dok je bolji od ostalih kod Šibenke bio Domagoj Bašić s 12 koševa.

SONIK PUNTAMIKA: P. Marić 5, Palčić 9, Šarlija 1, Marčinković 21, Vučić 21, Jurič 2, Zelanto, Keserović, Ninčević, Brajčić, Pavin, Prskalo 4. Trener: Stipe Kuliš.

ŠIBENKA: Arslanagić 8, Bašić 12, Jambrović 6, Pleadin 7, Paić 9, Klarin, Rebić, Živković, Gulin 4, Grgurica, Solomon, Antić 3. Trener: Damir Milačić.

Sličan sadržaj