FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (19. kolo): Zadar siguran u Zagrebu

Hermes Analitica – Zadar 84-101 (28-29, 13-24, 24-21, 19-27)

Sigurnom igrom Zadrani su upisali pobjedu na gostovanju kod Hermes Analitice. Početak utakmice obilježila je serija trica domaćina među kojima se posebno istaknuo Ivan Mileković. Trener gostiju je razbudio uspavane Zadrane koji podižu ritam obrane, ali su u prvoj četvrtini ipak primili čak 28 poena.

Druga četvrtina donosi preokret i Zadrani uspostavljaju vodstvo koje sigurnom igrom zadržavaju do kraja utakmice. Domaćini su prijetili sve do početka zadnje četvrtine kada su pri rezultate od 9 poena zaostatka dva šuta za tri poena “iscurila” iz koša.

Domaćini su imali čak 5 dvoznamenkastih strijelaca. Najefikasniji su bili Šutalo s 19 poena i 9 skokova, Kalpić s 18 poena, 4 skoka i 5 asistencija te Mileković s 16 poena i 4 skoka. Kod gostiju najefikasniji su bili Amerikanac Justice s 22 poena i 8 skokova, Vuković s 20 poena i 3 asistencije te Onuaku sa 17 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: “Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi, a mojim igračima na velikoj borbenosti. Nastojali smo parirati koliko smo mogli protiv protivnika višeg ranga.”

Ivan Perinčić koji je, u privremenom odsustvu Veljka Mršića, preuzeo glavnu riječ na klupi Zadra: “Teška utakmica, znali smo da će biti teška. Momci su jučer igrali s Krkom, ova utakmice se igrala u ramaku od manje od 24 sata. Naravno da nije lako pokrenuti ekipu. Najbitnije je da smo pobijedili i da se nitko nije ozlijedio. U srijedu imamo novu utakmicu s Alkarom. Vrlo težak ritam utakmica, pogotovo za igrače. Čestitam igračima na pobjedi.”

Filip Paponja, igrač Zadra: “Dobra pobjeda. Igrali smo dobro kao ekipa, lijepa pobjeda, dečki su se trudili.”

🔴 KK Hermes Analitica – KK Zadar 🗓 25.01.2021 ⏳ 15 h

KK Hermes Analitica

 

KK Hermes Analitica

Sličan sadržaj