FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (18. kolo): Zabok na +19 protiv Hermesa

KK ZABOK – KK HERMES ANALITICA 89:70 (26-22, 22-14, 21-14, 20-20)

Zabok je sasvim zasluženo došao do uvjerljive pobjede u 18. kolu HT Premijer lige. U Gradskoj sportskoj dvorani pala je Hermes Analitica s 19 koševa razlilke (89:70). Trener Tomas u utakmicu je ušao bez Gabriela Marića, te s načetim Lukom Tomasom, koji je zbog ozljede izašao u prvom dijelu. No dobio je ovaj tjedan Eyassu Workua koji se odlično uklopio i bio jedan od ključnih igrača Zaboka u uvoj pobjedi.

Gosti su bolje otvorili utakmicu. Šutalo je prijetio u reketu, a Mileković iz vana. U 5. minuti Šutalo polaže za +6 (8:14). No s druge strane raspoloženi su Worku i P. Marić, u završnici ime se priključuje i Antonio Črnjević i Zabok nakon prvih deset minuta igre ima četiri koša viška (26:22) uz 10 koševa Workua, s druge strane Mileković je ubacio 11 koševa.

Zabok drugu četvrtinu otvara tricom Krajinovića za +7 (29:22). Uporni gosti uz nekoliko skokova u napadu stižu u 16. minuti na samo -2 (33:31), nakon polaganja Kalpića, no Zabok se tada budi, seriju tricom uz dodatno slobodno bacanje pokreće Anzulović, a nakon kontre Workua u 19. minuti “žuti” prvi puta imaju dvoznamenkasto vodstvo (43:33). Krajinović u zadnoj minuti prvog dijela tricom postavlja najvećih +13 (47:34), da bi se na “veliki odmor” otišlo rezultatom 48:36.

Treću četvrtinu sa šest uzastopnih poena otvorio je Maričević, Hermes je pokazao zonom, no bez pravog učinka. Na seriju Maričevića nadovezali su se Črnjević i Worku i u 28. na semaforu je stajalo 69:44 (+25), što je bila i najveća razlika u utakmici.

Hermes bolje otvara zadnju četvrtinu i nakon dvije vezane trice Milekovića i Kordića u 35. minuta spušta se na -11 (73:62). Zabočani se nakon minute odmora bude i ponovno odvode utamicu u “mirne vode”. Svakako valja istaknuti efektno zakucavanje P. Marića za 81:64, da bi utakmica završila rezultatom 89:70.

U redovima Zaboka najefikasniji je bio Eyassu Worku koji je upisao 23 koša uz 5 asistencija. Kapetan Antonio Črnjević pridružio je 18 koševa uz 4 skoka, a raznovrsni Petar Marić zaustavio se na 11 koševa, 4 skoka i 5 asistencija. Kod gostiju nedvojbeno prvo ime Filip Kordić sa 17 koševa te po 5 skokova i asistencija, Ivan Mileković pridružio je 16, a Kristijan Šutalo 14 koševa uz z skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Franko Kalpić, igrač Hermes Analitice: “Čestitam momčadi Zaboka na zasluženoj pobjedi.Od prve sekunde su pokazali zašto su dobra momčad. Mi smo pokušali parirati, ali nismo mogli. Oni su kažnjavali svaku našu grešku, kako u obrani, tako u napadu”.

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: “Čestitam momčadi Zaboka, zasluženo su pobijedili utakmicu. Nama se dešavaju uvijek iste stvari. Dobro otvorimo, a onda nam se desi pad iz kojeg se ne znamo vratiti. Imam kratku rotaciju, a ako nas ne krene šut teško možemo parirati. Zabok se pokazao boljim u prvoj utakmici, nije im se uopće osjećao odlazak Primorca, a Worku će im biti pojačanje”.

Eyassu Worku, igrač Zaboka: “Ovo je prva moja utakmica nakon dva mjeseca i vrlo sam sretan zbog ove naše važne pobjede. Momčad me odlično prihvatila, idemo dalje u nove pobjede. Zadvoljan sam svojom igrom, iako sam malo “zahrđao”, najvažnija je pobjeda, došao sam u Zabok pobjeđivati”.

Ivan Tomas, trener Zaboka: “Možda izgleda da je utakmica lagano dobivena, ali gosti su došli na -11 i da su još jednom pogodili, bilo bi neugodno za nas. Nakon toga smo uspješno završili dva napada i tek tada zaključili utakmicu. Pobjeda nije bila lagana, ali je vrlo bitna. Čestitke mojim igračima”.

KK Zabok – KK Hermes Analitica 🗓 16.01.2021

KK Zabok

 

Sličan sadržaj