FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (13. kolo): Zadar tek u posljednjoj četvrtini slomio Adria Oil Škrljevo

KK ZADAR – KK ADRIA OIL ŠKRLJEVO 95:81 (25-22, 17-25, 22-18, 31-16)

13. kolu HT Premijer lige Zadar je na domaćem parketu svladao Adria Oil Škrljevo 95:81.

Susret je punih 32. minute bio u egalu, Zadar se nije mogao odlijepiti od Škrljeva, čak je gostujući sastav držao vodstvo veliki dio susreta. Nakon prvog poluvremena igrači Damira Rajkovića su držali vodstvo 42:47.

Zadar, 07.12.2021. – Utakmica 13. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljeva. Foto KK Zadar/Zvonko Kucelin

Zadar je tek u posljednjoj četvrtini uspio slomiti susret, na početku četvrte četvrtine napravili su seriju 14:3 koja je u konačnici i riješila susret.

Justin Carter ponovno je pokazao sjajnu predstavu sa 17 poena, 6 asistencija i 4 skoka. Tomislav Buljan je odigrao dobru utakmicu s 13 poena i 4 skoka dok je Domagoj Vuković upisao 12 poena i 5 skokova.

Za Škrljevo Nik Slavica je zabio 34 poena.

Zadar, 07.12.2021. – Utakmica 13. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljeva. Foto KK Zadar/Zvonko Kucelin

Vladimir Anzulović, trener Zadra: “Teška pobjeda, mislim da smo trebali i ranije doći do veće prednosti. Puno toga ide na utakmicu u nedjelju i puno toga ide na to što imamo dvije teške utakmice u petak i u nedjelju, pa sam nastojao sačuvati i rotirati igrače što više, naravno tako sam i razbio ritam utakmice. Čestitam momcima na pobjedi.”

Dario Drežnjak, igrač Zadra: “Samo dva dana nakon pobjede protiv Cedevite Olimpije odigrali smo tešku utakmicu protiv Škrljeva. Od početka, susret je bio dosta težak, držali su vodstvo ali u drugom poluvremenu s dobrom energijom uspjeli smo preokrenuti rezultat na kraju. Možda je rezultatski izgledala kao lagana pobjeda, ali je bila dosta teško izborena.”

Zadar, 07.12.2021. – Utakmica 13. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljeva. Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Damir Rajković, trener Škrljeva: “Zadar ima tu kvalitetu i veću rotaciju, mislim da smo pokazali da imamo kvalitetu i da nas se ne može podcijeniti. Držali smo se do treće četvrtine, kasnije smo pali, izgubili smo malo koncentraciju i malo smo se taktički  poremetili jer smo izgubili dva igrača s pet faula.”

Josip Barnjak, igrač Škrljeva: “Dok smo imali neku snagu, mogli zagraditi i mogli uhvatiti neki skok izgledalo je dobro. Čim smo malo pali i kad su imali otvorene tranzicije i skokove u napadu odvojili su se i nismo se uspjeli vratiti. Čestitke Zadru na pobjedi.

Zadar, 07.12.2021. – Utakmica 13. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljeva. Foto KK Zadar/Zvonko Kucelin

KK Zadar, FOTO: Zvonko Kucelin

Sličan sadržaj