FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga 1 kolo: ‘Najveći mali klub na Svijetu’ dočekuje Cibonu

‘Najveći mali klub na Svijetu’, Alkar, u 1. kolu HT Premijer lige dočekuje klub s najvećim brojem osvojenih naslova prvaka Hrvatske (19), Cibonu.

Gostovanje Cibosa u Sinju košarkaška je fešta. Bila i bit će! Kod navijača se ne gasi vjera u ‘pobjedu Davida nad Golijatom’, dok su igračima Alkara Cibosi uvijek dodatni motiv.

Ambicije Alkara u sezoni 2021/22 najavljuje predsjednik kluba Denis Bobeta:

– U odnosu na prošlu sezonu znatno se promijenio igrački roster. Otišlo je sedam igrača, a isto toliko je došlo. Promjena se dogodila i u stručnom dijelu. Umjesto Damira Milačića, koji je otišao u Šibenku, na mjesto trenera došao je Marko Trninić. Iz navedenih razloga sigurno će trebati određeni vremenski period da se momčad uigra i da počne davati ono što po kvaliteti objektivno može. Primarni rezultatski cilj kluba je ostanak u HT Premijer ligi koja je ove sezone vrlo izjednačena. Želja nam je da rezultatski uspjeh prati dopadljiva i prepoznatljiva košarkaška igra u kojoj će svoj potencijal iskazati i naši mladi igrači. Priželjkujemo ponovo pune tribine i zrnce sportske sreće koja nam je puno puta okrenula leđa u prošloj sezoni. Na kraju, zahvaljujemo se Hrvatskom košarkaškom savezu koji se svojski trudi financijski rastereti klubove i time HT Premijer ligu učiniti što kvalitetnijom i konkurentnijom, istaknuo je Bobeta.
Trener KK Cibona Vladimir Jovanović: (Foto: KK Cibona)

Cibona je također imala zahvate u slaganju rostera, no znatno manjeg obujma. Ako je suditi prema igrama i rezultatima iz pripremnog razdoblja u kojem su Zagrepčani pobijedili sve protivnice, uključujući Pesaro i beogradski Partizan, ti su zahvati pun pogodak. Trener Cibone Vladimir Jovanović najavljuje borbu za sam vrh HT Premijer lige.

 – Nakon priprema napokon dolazi početak HT Premijer lige. U Sinju protiv Alkara, kao i u svakoj utakmici dat ćemo sve od sebe. Radili smo dobro u pripremnom periodu. Nadam da će se to odraziti i na rezultate za koje vjerujem da će biti bolji nego prošle sezone. Mlada smo ekipa i biti će oscilacija, ali vjerujem da moji igrači imaju potencijal i kvalitetu koji su potrebni da se borimo za sam vrh.

Susret Alkar – Cibona na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati.

Tekst: Branko Tabak
Foto: KK Alkar/KK Cibona

 

Sličan sadržaj