FAVBET Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (22. kolo): Splićani slavili u Draženovom domu

CIBONA – SPLIT 72:76 (21-14, 17-17, 14-19, 20-26)

 

U 22. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu izgubila od Splita rezultatom 76-72.

Kod Cibone je najviše ‘vukao’ Prkačin sa 14 poena (8 sk, 3 as), Marić je dodao 12, Markota 11, a po 10 su ubacili Radovčić i Planinić. Kod Splita su pak najbolji bili Čampara i Vranković sa po 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Vladimir Jovanović, trener Cibona:

“Sve ste vidjeli. Dvije slične utakmice gdje smo mi bili bolji, vodili cijelu utakmicu i na kraju to nismo iskontrolirali.”

Bili ste jako ljuti u završnici?

“Da, važna nam je svaka lopta. Nismo ispoštovali kretnje koje smo dogovorili i zbog toga sam bio ljut. To je u tom trenutku bila reakcija, ali nemam što zamjeriti igračima jer su u skraćenoj rotaciji izašli sa stavom da pobjede. Neki su uzeli veće minute i ulogu i nije to lako, tako da nemam što zamjeriti.”

Je li Split ispao mudriji u odlučujućim trenucima ili je iskustvo nekih igrača presudilo?

“Definitivno, dva puta su nas pobijedili na isti način što govori da su ispali pametniji. U jednom su trenutku na terenu bili Gnjidić, Nakić, Drežnjak, Prkačin i sa njima je bio Planinić, a sa druge strane su imali Marića, Babića,  Lukovića, Ukića i Marčinkovića i ako pogledate razliku u iskustvu jasno vam je što se dogodilo na terenu.”

Imate težak raspored, kako sad pronaći nove motive?

“Vidim da se ovi porazi tragično doživljavaju, ali glavno tek predstoji, a to je borba za titulu u domaćem prvenstvu i poziciju u ABA ligi. Puno je vremena ispred nas i ne vidim razlog da budemo toliko zabrinuti. Pobjede, kao i porazi su sastavni dio sporta i bolje da dođu sada nego u petom i šestom mjesecu.”

Milan Karakaš, trener Splita:

“Mogu biti sretan. Kao što je kolega novinar rekao, ovo je ‘deja-vu’ od prekjučerašnje utakmice. Energetski se vidjelo da nismo bili na tom nivou, vjerovao sam da ćemo jače odreagirati. Izgleda da smo mi neka ‘dizelaška’ ekipa kojoj treba malo više. Neću gledati pobjedi u zube već čestitam svojoj ekipi.”

KK CIBONA

 

Sličan sadržaj