FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo): Adria Oil Škrljevo nadjačalo i šokiralo Zadar

KK ADRIA OIL ŠKRLJEVO – KK ZADAR 90:79 (29-20, 18-18, 16-25, 27-16)

Napokon je pao i Zadar, pa košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon pobjede na Zadranima u utakmici 2. kola HT Premijer lige 90:79 mogu reći da su pobijedili sve ekipe HT Premijer lige. Osam Zelenih sa Škrljeva, koliko ih je mogao koristiti trener Rajković, dozvolili su aktualnom prvaku Hrvatske samo jedno vodstvo na utakmici.

Trener Zadra Ivan Perinčić već nakon minutu i 15 sekundi zove minutu odmora nakon što je kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak pogodio tricu, a potom i dvicu za vodstvo domaćina 5:0. No, ta minuta odmora samo je malo smirila Zelene koji na krilima Barnjaka (u prvih deset minuta postigao 12 koševa) prave razliku, da bi na isteku devete minute tricom Ivana Vrgoča otišli na plus deset 27:17. Na mini odmor se otišlo prednošću Zelenih 29:20 za koje je Taylor Adway postigao 7, a Toni Jelenković pet koševa. S druge strane Martin Junaković postigao je 6.

I nastavak je u znaku Adria Oil Škrljeva koje je bilo lišena usluga Marinellija, Šaina, Vucića i Rajčića. Već u dvanaestoj minuti na semaforu stoji  +15 za Zelene pri rezultatu 37:22. Jelenković zabija dvije trice, a kada je Ivan Vrgoč u 18′ također zabio drugu tricu na semaforu je zasvijetlilo 48:31 ili 17 razlike za domaćina.  U posljednje dvije minute prvog poluvremena domaćin je malo pao pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 47:38 za Adria Oil Škrljevo.

Duža klupa i stalna rotacija koju je u prve tri četvrtine utakmice radio trener Perinčić donijela je ploda na kraju treće četvrtine,  jer tridesetak sekundi prije kraja tricom Martina Junakovića Zadar dolazi u prvo vodstvo na utakmici 63:62. Ipak Igor Stojanović koristi jedno od dva slobodna bacanja za egal na kraju četvrtine 63:63.

Posljednja četvrtina donijela je na svom početku dva izjednačenja, nakon kojeg se Zadar primaknuo na minus 1 u 33′. No, onda se domaćin budi i odlazi na plus sedam u 35′ Do kraja domaćin kontrolira rezultat do konačne pobjede 90:79.

Junaci pobjede Škrljeva su Barnjak a 27, Jelenković s 23,  Taylor Adway s 15 i Vrgoč s 8 postignutih koševa. Kod gostiju Domagoj Vuković i Martin Junaković postigli su po 16 koševa.

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Zaslužena pobjeda Škrljeva, nismo bili pravi od prve minute ni u obrani ni u napadu. Koliko god sam se trudio objasniti igračima da ne razmišljaju o Partizanu za dva dana, da je ovo jako bitna utakmica i težak teren gdje igramo svake godine. Ja prihvaćam odgovornost za ovaj poraz.”

Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva: “Fenomenalna utakmica s naše strane, ući u utakmicu s 8 igrača protiv Zadra je stvarno znanstvena fantastika. Dečki su, pogotovo u prvom poluvremenu, odigrali dobro, imali su jako dobru reakciju kad smo bili u egalu, gdje smo povukli dvije tri obrane i tu smo poremetili Zadar. Svaka čast mojim igračima.”

Tekst, FOTO: Adria Oil Škrljevo

Sličan sadržaj