FAVBET Premijer liga

Održan predsezonski sastanak HKS-a s predstavnicima klubova HT Premijer lige

 

S obzirom na činjenicu da je epidemiološka situacija još uvijek zahtjevna, umjesto u prostorijama HKS-a, danas je u konferencijskoj sali hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu održan sastanak s klubovima HT Premijer lige.

U ‘normalnija’ vremena, bio bi to sasvim uobičajeni predsezonski radni sastanak, no epidemija koronavirusa dotaknula se svakog aspekta sporta – financijskog, organizacijskog, medicinskog…

Sastanak je u ozbiljnom tonu otvorio predsjednik HKS-a Stojko Vranković. Pozdravivši sve prisutne, naglasio je kako su svi svjesni postojeće situacije, no kako se upravo i zbog toga nada kvalitetnoj i konstruktivnoj suradnji s klubovima. Potom je svima zaželio uspješnu sezonu uz, naravno, što više ‘negativnih’ igrača.

Uz redovne informacije, klubovi su informirani i o komunikaciji HKS-a sa Središnjim državnim uredom za šport po mnogim pitanjima. Među ostalim, HKS je tražio određivanje epidemiologa koji bi bio određen samo za sport na nacionalnom nivou te uz pomoć kojega bi se ubrzao postupak testiranja za sportaše, ukinula samoizolacija za igrače nakon negativnog testa na COVID-19, a također bi bio i ključna poveznica za što žurnije rješavanje gorućeg problema korištenja školskih sportskih dvorana od strane sportskih klubova.

Klubovi su upoznati s financijskim planom, uključujući i  plan raspodjele državnih sredstava za potporu sportskim natjecanjima, kao i informirani o mogućim opcijama sustava natjecanja u slučaju daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije. Na dnevnom redu bio je i Protokol HKS-a za vrijeme epidemije COVID-19 kojeg su predstavnici klubova kao organizatori utakmica i podržali. Također je potvrđen i konsenzus oko mogućnosti igranja s 8 licenciranih igrača ukoliko su ostali pozitivni na virus COVID-19 ili su u samoizolaciji.

U svakom slučaju, u petak 18. rujna, počinje nova košarkaška sezona, nova sezona HT Premijer lige i to nakon 6 mjeseci prinudne pauze. Izuzetno se veselimo početku te želimo svima dobre igre i minimum problema!

Sličan sadržaj