FAVBET Premijer liga

K O L U M N A: Pobjede Zadra, Cibone i Splita u 6. kolu

4 dana trajala je 6. dionica HT Premijer lige. Završila je mirno, bez iznenađenja, pobjedama favorita Cibone, Splita, Zadra. U vjerojatno najinteresantnijem susretu Zabok je nadigrao odličnu Sonik Puntamiku, a Furnir je odigrao utakmicu sezone ili čak nešto više pobjedivšu uvjerljivo u Šibeniku. Evo sada opširnijih prikaza.

 

 

ZADAR – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 99:68

Uvjerljivi Zadar nakon teške regionalne utakmice dan prije. Ozbiljnom i odgovornom igrom stvorili su 20 koševa razlike u prvoj četvrtini 36:16. Škrljevo se nekako prelako i prerano predalo. Najveća vrijednost utakmice je mladi Duje Brala koji je dobio 31. minutu iskoristivši ih za 25 koševa, 4 skoka i 3 asistencije. To je prvi Bralin status najkorisnijeg igrača utakmice što je gledateljstvo – naravno malobrojno s obzirom na epidemiološke mjere – pozdravilo s oduševljenjem. A koliko su gladni mladih novih lica vidjelo se u jednoj od posljednjih akcija utakmice kada su u transu ispratili dodavanje iza leđa Filipa Paponje za atrktivno zakucavanje Palokaja. I Paponja je pokazao da ga treba forsirati. Zadar je drugo poluvrijeme odigrao bez najboljih Mavre, Junakoviča, Vukovića. Vrlo solidan je bio Amerikanac Worku s 20, Jan Palokaj je dodao 16 koševa. Kod gosta odlični Roberson s 25 poena. Zanimljivo od 16 u prvoj četvrtini Škrljeva on je ubacio 14. Jure Gunjina je dodao 17

 

 

HERMES ANALITICA – SPLIT 69:84

Težak splitski tjedan na liniji Split-Zadar-Ljubljana-Zagreb u kojem su u Domu Dražena Petrovića odigrali četvrtu utakmicu u 6 dana. Srećom po njih bila je po kvaliteti najlakša iako se Split mučio u prvom poluvremenu. Hermes Analitica je zadnji puta vodila s 28:27, a dvije minute prije velikog odmora gosti su još uvijek imali prednost koja stane u jednu loptu 42:39. U nastavku su se i domaći igrači umorili. I oni su 3 dana ranije imali težak susret u 50 minuta u kojem su prvi puta u sezoni pobijedili, ali se i maksimalno potrošili pogotovo mentalno. Split je u nastavku vrlo jednostavno kontrolirao ritam utakmice do konačnih 15 poena razlike. Sani Čampara i Antonio Vranković ubacili su po 14 koševa kod pobjednika, a isto toliko ubacio je Ivan Mileković kod poražene ekipe.

 

ZABOK – SONIK PUNTAMIKA 88:76

Uzbudljiva utakmica koja se nestrpljivo očekivala s obzirom na fenomenalan start Sonik Puntamike koja je do ovog kola dijelila 1. mjesto s Cibonom i Zadrom. Njihov poletni mladi trojac Cvitković, Runjić, Rašić odlično koristi minute na početku sezone za vlastitu, ali i momčadsku afirmaciju. Zabok je pokazao iskusnijom ekipom, iako naravno nije išle bez otpora. Tvrdo prvo poluvrijeme, u nastavku su gosti zadnji puta vodili s 47-46. 10 sljedećih koševa za Zabok zabili su Damir Markota i Gabriel Marić. Potakli su ekipu koja se do svršetka treće četvrtine prvi puta odvojila na 10 poena razlike. Sonik Puntamika to više nije mogla pratiti i bodovi ostaju u Zagorju. Veliku utakmicu odigrao je Damir Markota s 22 koša i 7 skokova uz šut 8/13. Ogromno je pojačanje i još jednom konstatacija iz prošle kolumne… Zadrži li se Zabok će visoko prema vrhu. Pratila su ga 2 Marića Petar i Gabriel s 12, te Anzulović i Jambrović s 10 koševa. U Sonik Puntamiki Vručinić 19, Cvitković 16, Runjić 15 poena. U odličnom susretu više raspoloženih imao je Zabok.

 

CIBONA – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 102:70

Bez napora je Cibona nadigrala Osijek. Nije se osjetila regionalna utakmica 24 sata ranije na istome mjestu. Zbog razlike u kvaliteti, generalno zapravo zbog Cibonine širine koja je impresivna u hrvatskim okvirima. Jedna od onih utakmica bez ishodišne točke odakle bi trebala krenuti analiza. Stalno povećavanje prednosti i brzi odlazak u rutinu pobjeđivanja. Cibona i dalje bez ozljeđenog kapetana Roka Prkačina. Trener Velić je opteretio Tonija Nakića najvećom minutažom od skoro 35 minuta. Očito mu je potrebna za adaptaciju. Nakić je vratio s 21-im košem koliko je ubacio i Igor Marić. Zajedno su pogodili 9 trica, od čega Marić 6. Radovčić je dodao 17, a Bundović 16 poena bez promašaja. Kod Vrijednosnica najbolji je bio  Pavao Paić s 18 koševa i 6 skokova.

 

ŠIBENKA – FURNIR 74:90

Sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Furnira u Šibeniku. Nevjerojatnom serijom u trećoj četvrtini uspjeli su učiniti da završnica bude posve mirna bez napetosti. Velika partija Luke Pandurića i ostalih igrača Vladimira Krstića. Šibenka je dugo vodila. Početkom nastavka 48:39. Tada su se doslovce domaći igrači ugasili. Najprije brza serija gosta 12:0, a generalno u sljedećih desetak minuta brutalna dominacija Furnira koji je u tom vremenskom razdoblju ubacio 33, a primio samo 5 poena. Izostala je tako završnica dramatičnog okvira. Luka Pandurić je vjerojatno odigrao utakmicu karijere u Hrvatskoj. Zabio je 32 koša, uz 7 asistencija i 4 skoka. Gađao je u transu preciznošću od 81% (13/16). Pogodio i 4 trice iz 5 pokušaja. Naravno to je status MVP kola. Odličnu podršku imao je u Anti Smoliću koji je u kontinuitetu prvi igrač Furnira. Smolić je ubacio 19, a Branković 11 koševa. Najbolje brojke u Šibenki ostvario je Bruno Solomun. 18 poena i 7 skokova.

 

GORICA – ALKAR (ODGOĐENO)

 

MVP KOLA:

LUKA PANDURIĆ (FURNIR)

  • INDEX USPJEŠNOSTI 38
  • 32 KOŠA, 7 ASISTENCIJA, 4 SKOKA

Sličan sadržaj