Druga muška liga CentarDruga muška liga IstokDruga muška liga JugDruga muška liga SjeverDruga muška liga ZapadDruga ženska liga CentarDruga ženska liga IstokDruga ženska liga JugFAVBET Premijer ligaMlađe kategorijePremijer ženska ligaPrva Muška Liga

HZJZ: Preporuka za treninge u zatvorenim sportskim objektima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je nastavno na  Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom se od sutra, 13. svibnja, omogućavaju treninzi svim ligama i svim uzrasnim kategorijama, donio Preporuku za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim sportskim objektima.

Ipak, valja naglasiti, nije to povratak na staro. Treninzi se mogu održavati samo u zatvorenim sportskim objektima koji mogu udovoljiti posebnim tehničkim i sigurnosnim uvjetima za provedbu aktivnosti – među ostalim treba osigurati 10m2 bruto površine poda po osobi, kao i razmak od 2 metra fizičke distance, a ako se obavlja intenzivni aerobni trening preporučuje se 4 metra.

Sve preporuke u vezi prostorno-organizacijskih uvjeta objekta, higijene prostora te preporuke za sportaše i djelatnike objekta možete pročitati OVDJE.

 

Sličan sadržaj