FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (5. kolo): Dramatična završnica pripala Gorici

U sjeni dramatičnih događaja posljednjih dana u Petrinji, Sisku, Glini i široj okolici odigrana je večeras zaostala utakmica HT Premijer lige. Prije prvog sučevog zvižduka igrači oba kluba i svi nazočni u dvorani održali su minutu šutnje za sve stradale u nedavnim potresima.

A dramatično je bilo i u završnici ove utakmice…

Gorica je otvorila košem Ljubičića, no s dvije vezane trice Širka Šibenčani preuzimaju inicijativu. U trećoj minuti tricom Andabake već je 12:4 za goste. Majcunić i Mazalin s 5 poena vraćaju Goricu u život i na semaforu je 9:12. Tada kreće serija gostiju 10-0 koju završava Šarić brzom kontrom i Šibenka je u svojoj najvećoj prednosti od +13 (9:22). S obzirom da je trener Josip Sesar zbog lakših zdravstvenih problema izostao s ove utakmice, a njegovu ulogu preuzeo je pomoćni trener Bože Radoš, postavilo se pitanje mogu li se bikovi vratiti u utakmicu. Pokazalo se da mogu jer sada Mašić tricom pokreće  seriju domaćih od 13:2 i prva četvrtina završava s minimalnim vodstvom gostiju 22:24.

Drugu četvrtinu otvara Kovačević pogotkom za izjednačenje 24:24, a Uljarević tricom dovodi bikove u vodstvo koje više neće ispustiti do kraja utakmice.

U 14. minuti Ljubičić dovodi Goricu do dvoznamenkaste prednosti 36:26, a prije velikog odmora razlika je slična, tj. na semaforu je 44:36.

Drugo poluvrijeme zakucavanjem otvara Baković i nagovještava bolju igru domaćina. Kada Majcunić u 25. minuti stavlja tricu za +19 (62:43) činilo se da je utakmica prelomljena, no Šibenčani se odbijaju predati. S nekoliko trica Šarića i Širka do kraja treće dionice spuštaju razliku na podnošljivih -9 (68:59).

Zadnju četvrtinu košem otvara Freeman i nagovještava moguću dramu. Naime, Majcunić na 3 i pol minute prije kraja odvodi Goricu na +12 (78:66), no bikovima tada dolaze na naplatu silne korona pauze i kao da ostaju bez snage u samoj završnici. Šibenčani igraju sve agresivniju obranu s odličnim preuzimanjima, a u napadu brzo završavaju akcije i tricama Bašića i Šarića vraćaju se unutar dva posjeda. 11 sekundi prije kraja Šarić pogađa još jednu tricu preko ruke i rezultat je 83:82. Tada Freeman u pokušaju da zaustavi napad Gorice radi nesportsku pogrešku na Majcuniću koji pogađa oba bacanja, a malo zatim i još jedno za konačni rezultat  86:82.

Zaslužena pobjeda Gorice za kraj godine iako je mogla otići i na stranu hrabrih gostiju da su ranije krenuli s igrom kakvu su pokazali u zadnje tri minute.

U podjednako raspoređenoj minutaži na 10 igrača Goričane je sa 17 koševa predvodio Ivan Majcunić. 13 koševa i 5 skokova upisao je Krešimir Ljubičić. Ante Mašić zaustavio se na 11 poena, a Marko Baković postigao je 10 poena i 7 skokova. Borna Kapusta zamalo je upisao double-double učinak s 9 koševa i 10 asistencija.

U redovima Šibenke najefikasniji je bio James Freeman s 24 koša kojima je nadodao 5 skokova. Domagoj Šarić ubilježio je 21 poen uz 4 skoka i 3 asistencije, a Henrik Širko je uz 17 koševa imao i 10 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

🔴 KK Gorica – GKK Šibenka 🗓 30.12.2020 ⏳ 19 h

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić

Sličan sadržaj