FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (21. kolo): Sonik Puntamika do važne pobjede protiv Dubrave Furnir

KK SONIK PUNTAMIKA – KK DUBRAVA FURNIR  86:66 (29:11, 14:16, 26:18, 17:21)

Izuzetno vrijedna pobjeda zadarskih košarkaša koja je donijela prijeko potreban mir u Jazinama. Važnost utakmice u najvećem dijelu nije utjecala na izvedbu domaćih igrača. Čak naprotiv, pogotovo u uvodu kod momčadi trenera Kraljevića sve je besprijekorno funkcioniralo: vanjski šut, tranzicija, osvojene lopte te u konačnici uvjerljivih 29:11 na otvaranju susreta.

Ipak, drugih deset minuta kao da su Zadrani prespavali. Na krilima +18 koševa iz prve četvrtine odradili su ovu dionicu uz raritetni podatak kako su jedini domaći koševi iz igre bila tri ubačaja iza linije 6,75 metara.

U nastavku su Puntamičani opet ubacili u višu brzinu, a po isteku treće četvrtine ostvarena je i najveća prednost od čak 24 koša razlike (69:45). Do kraja utakmice uslijedilo je održavanje vodstva pa je Šime Kraljević dao priliku i najmlađima: Vito Barbaroša i Ivan Bašić koji su trenerovo povjerenje odmah uzvratili tricama.

Goste su “krasile” loša reakcija kod obrambenih skokova, veliki broj izgubljenih lopti te slaba realizacija u napadu tako da igrači trenera Krstića nisu ni mogli ozbiljnije ugroziti svoje domaćine. Jedini raspoloženi  kod Dubrave bio je kapetan Petar Perić (23) koji je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone i u pojedinim trenucima Marko Šarac (15).

Veteran Šime Špralja (19) i Tomislav Cvitković (18) predvodili su domaćine do pobjede.

KOMPLETNA STATISTIKA

Petar Perić, igrač Dubrave Furnir: “Domaćini su nas u potpunosti nadigrali, a i mi se nismo pridržavali većine toga što smo dogovorili prije utakmice. Ovo danas je bilo za zaborav, pogotovo u obrambenom dijelu. Preostaje nam skupiti glave, odigrati na najvišem nivou ostatak sezone i pokušati pobjeći sa začelja tablice”.

Dino Palčić, igrač SONIK Puntamike: “Znali smo koliko nam je ovo bitna utakmica za ostanak u ligi. Iz toga razloga sam itekako zadovoljan što smo se odvojili odmah na početku i održavali prednost do kraja. Sad puno mirnije očekujemo nastavak prvenstva”.

Vladimir Krstić, trener Dubrave Furnir: “Zaslužena pobjeda SONIK Puntamike jer su od početka znali što hoće, vodili su cijelo vrijeme i kontrolirali utakmicu. Naši pokušaji da stignemo njihovu prednost teško su bili ostvarivi uz ovoliki broj izgubljenih lopti i nikakve reakcije kod obrambenih skokova. Sve naše pogreške domaćini su itekako iskoristili”.

Šime Kraljević, trener SONIK Puntamike: “Jako sam zadovoljan reakcijom svojih igrača jer su odigrali upravo onako kako smo se i dogovorili u pripremi utakmice. Jedina zamjerka je što smo pokušali zatvoriti utakmicu sedam minuta prije kraja na 17 razlike. Primiš dvije trice, dođu ti na 10 razlike i “voda je ušima”. Srećom to nam se ovaj puta nije dogodilo. Poželio bih Dubravi puno sreće u nastavku prvenstva”.

KK Sonik Puntamika – KK Dubrava Furnir 🗓 07.03.2020

KK Sonik Puntamika, Foto: Šime Zelić

Sličan sadržaj