FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (19. kolo): ‘Žuti’ sigurni u Sinju

KK ALKAR – KK SPLIT 68:95 (24-29, 16-27, 15-21, 13-18)

U uvertiri 19. kola HT Premijer lige Split je i drugi put ove sezone uvjerljivo svladao Alkar. Ovaj je put bilo +27 (68:95).

Otvaranje susreta otišlo je na splitsku stranu, prelako su Žuti došli do 7-0, ali baš kao i protiv Zadra, Alkar se nakon nekoliko minuta pokrenuo i vrlo brzo uhvatio priključak.

Istina, imali su gosti rezultatsku inicijativu, odlično ih je služio šut, ali jednako je precizan s druge strane bio i Alkar, što je bilo atraktivno za gledati, ali jasno je bilo da bez dobre obrane sinjska momčad u takvom odnosu snaga nema što tražiti na duge staze. Od 15. minute i rezultata 38:39 Alkar se jednostavno ugasio. Izdao ga je šut, što je Split iskoristio i nezadrživo jurnuo naprijed gradeći svoju prednost iz napada u napad, sve do poražavajućih 40:56 na poluvremenu.

S još nekoliko vezanih ubačaja početkom nastavka Split je i definitivno zapečatio bodove te mu je jedino preostalo rutinirano odigrati do kraja. Alkar se u tim trenutcima potpuno raspao, što ove sezone i nije bio običaj Milačićeve momčadi, ali minus 25 iz 25. minute je upućivalo na takvo nešto.

Split je do kraja rutinski odradio posao, imao je i preko 30 razlike u nekim trenutcima, ali na kraju je susret zaključen s 27 koševa razlike, rezultatom 68:95. Ako ništa drugo, vrijedilo je vidjeti dosta minuta za mlade snage, u prvom redu za Bornu Jurelu.

Prvo ime kod Alkara bio je Emmanuel Wembi sa zanimljivim duoble-double učinkom od 14 koševa i 14 skokova, dok su se kod raspoloženih i ujednačenih Splićana prednjačili Pavle Marčinković sa 16 koševa i 6 skokova, Tomislav Gabrić s 15 koševa i 5 skokova,te Antonio Vranković s 12 koševa, 6 skokova i 3 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA 

KK Alkar

Foto: AB Foto

Sličan sadržaj