FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (1. kolo): Zadar visokim ritmom ostavio Šibenku bez rješenja

KK ZADAR – GKK ŠIBENKA 92:52 (28-10, 24-14, 13-13, 27-15)

Košarkaši Zadra otvorili su sezonu u HT Premijer ligi s velikom pobjedom nad Šibenkom rezultatom 92:52. Momčad Veljka Mršića je otvorila utakmicu bez ikakvog straha i nakon tri minute igre napravila seriju od 15:0.

U drugoj četvrtini Šibenčani su se pokušavali vratiti igru sa svojom serijom od 12:3 za +11 Zadra, ali Zadar je pokazao svoju kvalitetu i do kraj prvog poluvremena ubacio 19 koševa i primio samo dva.

zadar, 20.09.2020. – dvorana kresimira cosica na visnjiku – 1. kolo HT premijer lige izmedju kk zadar i gkk sibenka –

U drugom poluvremenu Zadar je samo povećao svoje vodstvo. U posljednjoj četvrtini trener Zadra Veljko Mršić je dao priliku mladim igračima Brali i Paponji koji su pokazali svoju kvalitetu i opravdali povjerenje trenera. Jan Palokaj i Darko Planinić su bili najbolji strijelci Zadra s 14 poena, Dominik Gilbert je upisao double-double učinak s 10 poena i 10 skokova. Za Šibenku Ivan Vraneš je bio najkorisniji igrač s 18 poena i 6 skokova.

zadar, 20.09.2020. – dvorana kresimira cosica na visnjiku – 1. kolo HT premijer lige izmedju kk zadar i gkk sibenka –

STATISTIKA

Darko Planinić, igrač Zadra: “Drago mi je što smo upisali pobjedu večeras, prvenstveno što je ovo bila prva utakmica i nekad tu može biti neka mala nervoza. Izašli smo na teren napravili sve što je trener tražio od nas i na kraju je rezultat pokazao sve.”

Veljko Mršić, trener Zadra: “Darko je sve rekao. Bila je prisutna i nervoza i ovo je bila prva utakmica kod kuće bez publike međutim smo znali da će mnogo ljudi gledati ovu utakmicu koja je bila na državnoj televiziji. Otvorili smo utakmicu na dobrom načinu. Serija od 15:0 na početku je odredila tijek utakmice. Sve je bilo dobro osim dva mala pada i mali dio treće četvrtine, osim toga odigrali smo dobru utakmicu. Igrači su tražili jednog drugoga, igrali smo solidnu obranu, mogla bi biti još i bolja. Sve u svemu bilo je pristojno za prvu utakmicu. Svi igrači su igrali i probili smo taj led, sve osim tih 15 izgubljenih lopti je bilo zadovoljavajuće.”

Dženan Rahimić, trener Šibenke: Zaslužena pobjeda Zadra, već nakon pet minuta utakmica je bila gotova. Poslije toga je bilo loše, loše u smislu da smo jednostavno pustili tih prvih pet minuta, nije nas nigdje bilo. Sve što smo bili razgovarali cijeli tjedan bilo je suprotno.”

KK Zadar, Foto: Zvonko Kucelin

zadar, 20.09.2020. – dvorana kresimira cosica na visnjiku – 1. kolo HT premijer lige izmedju kk zadar i gkk sibenka –

 

Sličan sadržaj