FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (1. kolo): Alkar slavio protiv Furnira, ipak nakon +20 ušao u neizvjesnu završnicu

Alkar – Furnir 94:89 (30-18, 25-23, 19-22, 20-26)

Alkar je otvorio novo prvenstvo HT Premijer lige pobjedom nad Furnirom 94:89. Utakmica je ušla u neizvjesnu završnicu iako iz sinjske perspektive nije trebalo biti tako nakon vodstva 74:54 u 28. minuti.

Alkar je jako dobro otvorio susret te vrlo brzo ostvario prednost od 8:1, ali uz podatak da je pritom promašio čak pet slobodnih bacanja. Već u sedmoj bilježe domaći i plus devet, ali uslijedio je tada pad Alkara, što je nekako bila i priča koja se protezala kroz cijelu utakmicu.

Alkar je tako u dva navrata stizao i do viška od 17 minuta, dosta je bilo raspoloženih igrača u domaćim redovima, dok su s druge strane jedini probleme u tom periodu radili Brzoja i Majić. Krajem druge četvrtine Furnir je serijom 8-0 stigao na minus devet, ali brzo su stvari vraćene u “normalu” ubačajima Mandalinića Echolsa, pa je Alkar na odmor otišao uz visokih 55:41.

Vrlo brzo nakon povratka s odmora Alkar je lako odjurio do plus 20 (74:54), uz odličnu pucačku formu Kučana, no kako se treća četvrtina bližila kraju nastavila se spomenuta oscilacija iz prvog dijela i nestvarno loših šest minuta.

Alkar upada u seriju loših odluka, a gosti se vraćaju u igru serijom od nevjerojatnih 16-0 i stižu početkom četvrtog perioda na svega minus četiri (74:70). Tricu tada pogađa Echols, gosti uzvraćaju s dva koša, da bi potom Brocić vezao dvije trice i odveo Alkar na plus 11, pet minuta prije kraja.

Mukama po Alkara tu ipak nije bio kraj. Gosti se ponovno vraćaju i minutu i pol do kraja košem Buovca stižu na minus dva uz neometan pokušaj za tricu Majića, manje od minutu prije kraja za potpuni preokret. Nije ušlo, imat će za čim žaliti krilo Furnira, jer s druge strane je floater zabio Kučan za 90:86, nakon čega su Echols i Brocić s linije za bacanja dovršili priču o pobjedniku.

Kod Alkara  Kučan  je ubacio 22 koša (trojke 4-5)  te dodao 6 skokova. Dobru potporu imao je u Ivanu Vučiću sa po  10 koševa i skokova, Nabi Echolsu sa 17 koševa i 5 asistencija te Brociću sa 13 koševa i 6 asistencija. Furnir su  predvodili Brzoja sa 21 košem i 8 skokova,  Majić sa 17 koševa te Perić i Smolić (10 skokova) sa po 13 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

HKS TV – snimka utakmice

Petar Perić, kapetan Furnira: „Na neki način smo znali što nas čeka u Alkaru. Krenuli su odlično u utakmicu, a mi smo još možda bili ‘u putu’, kako bi se reklo. Mislim da smo ipak pokazali dobar karakter. Šteta je što je ona Majićeva trica ostala kratka, to se ipak možda moglo okrenuti i  na našu stranu. No, evo tu je zaslužena pobjeda Alkara. Idemo dalje, okrećemo se novom kolu, moramo naporno trenirati pa ćemo vidjeti što će biti.“

Vladimir Krstić, trener Furnira: „Čestitam Alkaru, zasluženo su dobili. Rekao sam svojim igračima, da smo mi dobili utakmicu, možda ne bi ni zaslužili jer Alkar je dominirao čitavu utakmicu. Mi smo radili greške u obrani, primili smo 55 poena u poluvremenu, tako se protiv nikoga ne može igrati. Opet, zadovoljan sam što su dečki pokazali karakter. Mi smo imali problema što smo se u ovom sastavu skupili tek sedam dana prije utakmice, imali smo taj ‘korona break’, dva tjedna nismo trenirali, ali ne tražimo alibi u tome. Prvenstvo je dugo i sigurno ćemo biti bolji i bolji.

Ivan Kučan, igrač Alkara: „Otvorili smo utakmicu jako dobro, imali smo dvadeset razlike netom nakon početka drugog poluvremena. Igrali smo stvarno dobru košarku s potpisom trenera Milačića, međutim dogodio se i pad u igri koji je teško objašnjiv. Moramo se potruditi da nam se takve stvari više ne događaju. Još samo da se vrate Maligani i da to bude jedna prava priča…“

Damir Milačić, trener Alkara: „Najbitnija je stvar da smo pobijelili, čestitam igračima na vrlo dobroj, bespoštednoj borbi. Imamo problem manjka utakmica, ovo je već druga utakmica u kojoj radimo 20 razlike i prosipamo. Nedostaje nam svježina Echolsa da se to malo primiri i mirnoća Brocića koji je bio malo bolestan noćas, završio i na Hitnoj i čestitam mu što je uopće došao na utakmicu. Velika je stavr što smo uspjeli prebroditi neke mini traume i dobiti utakmicu jer Furnir je ozbiljna momčad. Šteta što koš razlika nije veća jer smo ovu pobjedu maksimalno zaslužili.“

KK Alkar

Sličan sadržaj