FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (10. kolo): Sonik Puntamika uhvatila dva boda u Sinju

KK ALKAR – KK SONIK PUNTAMIKA 85:94 (16-32, 23-17, 21-28, 25-17)

Sonik Puntamika je pobjedom u Sinju potvrdila da jedna od najpozitivnijih priča ove sezone elitnog razreda hrvatske košarke. S druge strane Alkar je novim porazom produbio rezultatsku krizu.

Gosti su odmah na startu pokazali da misle ozbiljno, Runjić je bio nepogrešiv u otvaranju, pogodio je tri trice, a potom su na jednak način sinjski koš zasuli Rašić i Jošić, dovoljno za novu glavobolju na sinjskoj klupi. Iako se naglasak cijelo vrijeme stavljan na obranu, gosti su zabili 32 ubačaja i to za svega deset minuta igre, dvostruko više od Alkara.

Da Alkar definitivno može bolje vidjelo se u prvih pet minuta druge četvrtine kada je odigrao čvršću, pokretljiviju i jednostavno pametniju obranu. Koliko dobru dovoljno će reći da je Sonik svoj prvi ubačaj čekao punih pet minuta, dok je u međuvremenu Alkar zabio 11 i stigao na minus pet. Drugih pet minuta nije bilo na tom nivou, stoga je Sonik s plus deset otišao na odmor.

Prilično angažirano Alkar je djelovao i nakon povratka iz svlačionice, brzo se gostujuća prednost otopila, a poravnanje je u 24. minuti donio Ivan Vučić. Zadrani su napad odbili dvjema tricama, raspucao se Vladović kada je Soniku bilo najpotrebnije pa gosti nakon nove tri minute bježe na plus deset, a kasnije i do 17 razlike. Sve to u svega četiri minute.

S jednakom razlikom Zadrani su ušli u posljednji period, ali igrači Alkara tada kreću u veliku seriju, stižu do minus pet u dva navrata, posljednji put na tri i pol minute do kraja. Tada se kod Zadrana “ukazao” Jošić koji tricom prekida sinjsku seriju, nakon čega domaći novu priliku za potpuni priključak više nisu imali.

Kod Alkara najbolji su bili Amerikanci,  Naba Echols , koji je ubacio 25 koševa i dodao 8 asistencija te Hasan Varence sa 16 koševa i 7 skokova. Kod pobjednika istakli su se Runjić sa 22 kola i 5 skokova , “profesor” Vladović s 13 koševa i 7 asistencija te Cvitković s 15 koševa, 6 asistencija i 5 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Alkar, FOTO: AB FOTO

Sličan sadržaj