FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (9. kolo): U gradskom derbiju Zadar bolji od Puntamičana unatoč lošijem prvom polvremenu

SONIK PUNTAMIKA – ZADAR 61:80 (25-21, 17-12, 11-22, 8-25)

Gradski derbi s potpuno dva različita poluvremena na kraju je očekivano otišao na stranu momčadi trenera Danijela Jusupa. Ipak, krajnji rezultat 61:80 ne pokazuje ono što se stvarno događalo na utakmici, pogotovo u prvom dijelu. Tako je u 18. minuti  na semaforu svjetlilo nestvarnih 42:26 za domaćine. Dalekometna paljba Sonik Puntamike kao najjače oružje itekako je služilo domaće igrače.

Jošić, Petani, Segarić, Banić svojim su tricama probijali Zadar sa svih strana, osjetio se miris senzacije. Na drugoj strani, igrači sa Višnjika nikako nisu uspjeli kvalitetno povezati i organizirati obranu na raspoloženu vanjsku liniju Puntamičana. Primjetna nervoza  također se prenijela sa tribina na parket, nikoga se nije štedilo i to kao da je dalo dodatni impuls gostima koji su na odmor otišli uz podnošljivih -9 (42:33).

U drugom dijelu posve druga slika. Stvar u svoje ruke preuzeo je Bryon Allen koji je potporu jedino imao u Martinu Junakoviću. Domaćinima je  također ponestalo  snage i energije, pad koncentracije bio je neminovan. Igrači koji treniraju jednom dnevno dostojno su pružili otpor “starijem bratu”.

Kod Sonik Puntamike dvoznamenkasti su bili Emilio Banić (11), Filip Jošić (11), Josip Popić i Juraj Segarić po 10 koševa.

Pobjedničku momčad predvodio je Allen sa 22 ubačaja i Martin Junaković koji je postigao 17 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

Pomoćni trener KK Zadra Tomislav Ružić: Imali smo slabo otvaranje utakmice. Domaćin nas je iznenadio šutom za tri poena, ali naglašavam i naše loše postavljanje na domaće napade. Drugo poluvrijeme smo pojačali agresivnost u obrani, to je bio ključni trenutak za povratak u utakmicu”.

Šime Kraljević, trener Puntamičana čestitao je Zadru na zasluženoj pobjedi i istaknuo adekvatnu pripremu svoje momčadi: “Imali smo dobru pripremu za ovu utakmicu, limitirali smo njihov skok u napadu kao veliki Zadrov adut što nam je uvelike otvaralo mogućnosti za brzu tranziciju i otvorene šuteve. U drugom poluvremenu presudio je umor, emotivno pražnjenje i značaj utakmice. Nemam što zamjeriti svojim igračima, dali su sve od sebe.

Zadrov igrač Dominic Gilbert: Sporije smo krenuli, ali smo ozbiljnije shvatili drugo poluvrijeme. SONIK Puntamika je itekako opasna i ozbiljna momčad, šuterski raspoloženi. Imali smo respekt prema njima. Okrećemo se Cedeviti Olimpiji, to je za nas ključna utakmica.

Šime Špralja, Sonik Puntamika: Prvo poluvrijeme iz snova, bili smo bolji u svim segmentima igre. U drugom dijelu smo stali igrati, a i Zadar je podigao agresivnost i ritam igre. U tim okolnostima nismo mogli više držati kontrolu nad utakmicom.

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Sonik Puntamika

Sličan sadržaj