FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (9. kolo): Cibona na +25 protiv Gorice

Gorica – Cibona 50:75 (11-17, 13-19, 19-16, 7-23)

Dvije najuspješnije momčadi HT Premijer lige sastale su se danas u Velikoj Gorici da jedna drugoj prekinu pobjednički niz od 7 odnosno 8 vezanih pobjeda. Cibona ulazi energetski puno jače u utakmicu i nakon prve 3 minute vodi 4:0 u prekršajima i 7:0 u poenima. Gorica tek tada počinje igrati, ali četvrtinu ipak zaključava Roko Prkačin zakucavanjem za +6 Vukova (11:17).

U drugoj četvrtini i dalje gledamo rovovsku borbu i težak rad za svaki poen. Goričani igraju u grču i s dosta neforsiranih grešaka pa slobodnim bacanjima Brzoje dolaze na 16:19 što će biti najbliže što su prišli igračima Ivana Velića.

U 18. minuti Roberto Kovač odvodi Vukove na dvoznamenkastu prednost (22:34) i u utakmici s malo koševa čini se da je pobjednik već ovdje bio odlučen. Ljubičić zatvara poluvrijeme za +12 Cibone (24:36), a Josipu Sesaru ostao je težak zadatak da u svlačionici razbudi svoje igrače.

I doista, u nastavku se domaćini bude i drže cibose na dohvatljivoj distanci. Međutim, na tricu Brzoje za -5 odmah tricom odgovara Ramljak, a na tricu Mazalina za -6 u zadnjoj minuti 3. četvrtine ekspresno tricom odgovara Toni Katić. Ovo kao da je slomilo duh i volju domaćih igrača i u zadnjoj četvrtini gledamo lepršavu Cibonu i promašaje domaćih igrača kojima večeras nije puno toga polazilo od ruke.

Konačnih 50:75 svjedoči o lošem danu Gorice, a Cibona je preiskusna da takav poklon ne bi iskoristila i dodatno se učvrstila na 1. mjestu HT Premijer lige. Unatoč porazu, Goričani su mogli uživati u lijepo popunjenim novim tribinama koje konačno pružaju dovoljno mjesta svim ljubiteljima goričke košarke.

Kod domaćih igrača samo je Mislav Brzoja bio dvoznamenkast s 10 poena.

Cibonu je predvodio najmlađi igrač na terenu Roko Prkačin s 14 poena koji odlično koristi svoje minute u seniorskoj konkurenciji. Vrlo dobro su ga pratili Shane Gibson i Filip Bundović s 12 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Gorica

Sličan sadržaj