FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (6. kolo): Zadar svladao Alkara tek u posljednjoj četvrtini

KK Zadar – KK Alkar  116:93 (28-21, 23-20, 29-27, 36-25)

U šestom kolu HT Premijer lige snage su u Krešinom domu odmjerili košarkaši Zadra i sinjskog Alkara. Do pobjede su stigli igrači Danijela Jusupa rezultatom 116:93.

Gosti iz Sinja dobro su krenuli u susret te su u četvrtoj minuti vodili 9:13 a nešto kasnije i 11:18. Potom se domaćini bude te su nakon deset minuta već stekli osjetnu prednost (28:21).

Pet minuta do kraja prvog poluvremena, Zadar ima dvoznamenkastu razliku na 39:29.  Na odmoru je sastav s Višnjika vodio 51:41.

Ulaskom u posljednju četvrtinu Zadar je imao 80, a Alkar 68. Sinjani su osam minuta do kraja smanjili  na samo -8 skok šutom Wembija za 82:74. Zadrani Alkarov pritisak shvaćaju ozbiljno, pojačavaju dinamiku i nemalom zaslugom Ivama Siriščevića koji je sve svoje tri trice ubacio upravo u posljednjoj četvrtini, tri minute do kraja dolaze do 106:86 i sigurno privode utakmicu kraju.

Ivan Siriščević s 20 poena bio je prvi strijelac Zadra, Ive Ivanov je dodao 17, a Junaković 16. Premijerni nastup za Zadar imao je Akos Keller te je ubacio 13 poena.

U dresu Alkara najbolji je bio Raphael Neal Nickolas s 19 poena i 13 asistencija. Emanuel Wembi je dodao 17, a Frano Pralija 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Siriščević, igrač Zadra: „Zadovoljni smo pobjedom: Hvala Bogu, malo smo bili i teški, ali svaka pobjeda je bitna . Svaka se piše. Moramo ustrajati, raditi i ići utakmicu po utakmice kako bismo došli na put na kojemu ćemo zaredi s pobjedama.“

Danijel Jusup, Zadrov trener: „Kao što smo rekli u pripremi utakmice, u susret smo ušli iz crvenoga. U punom treningu. Radili smo dva jaka kondicijska treninga u ponedjeljak i srijedu jer mislim da je to jedini način da igrači uhvate nivo trčanja i stava koji je potreban za rezultat. Večeras sam pokušao rasporediti minutažu i dati šansu svim igračima. Kada mladi igrači uđu u igru, moraju točno znati svoje obveze, a čini mi se da to danas kod nekih nisam vidio. No, to je normalno. Želja je velika, pa u svojoj glavi misle jedno i zaborave za ono što je zaista bitno.

Inzistirao sam da se igra brzo. Da smo stali s napadom, ne bismo toliko primili poena. Jednim dijelom je to uzrok, možda i više nego greške u obrani.“

Emanuel Wembi, igrač Alkara: „Igrali smo protiv iskusne momčadi. Dobro smo se borili, no radili smo manje pogreške. Kao ekipa smo pokazali napredak i držali se u igri skoro do samoga kraja. Ispravimo li pogreške koje smo radili u završnici, imat ćemo dobru sezonu.

Poeni mi ništa ne znače. Ja sam timski igrač. Uvijek je lijepo zabiti, no pobjeda, pogotovo protiv trofejne momčadi poput Zadra koji je veliki klub u hrvatskim razmjerima, bila bi mi puno draža.“

Damir Milačić, trener Alkara: „Napadom ne mogu biti nezadovoljan. Znao sam da će Zadar pokušati slomiti utakmicu od samog početka i jako samo zadovoljan što mu to nismo dopustili. Znao sam da ovdje ne možemo doći s najavama da ćemo pobijediti, no isto tako sam bio siguran da možemo odigrati dobru utakmicu i pružiti čvrst otpor. Konačna razlika je plod neiskustva mojih igrača, a veliki problem nam stvara kontrola skoka. Imamo pet igrača od 19-20 godina i mislim da je činjenica da su dobili priliku protiv ovako jake momčadi velika pobjeda Alkara.“

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Zadar/HKS, Foto: Zvonko Kucelin

 

Sličan sadržaj