FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (5. kolo): Zadar u finišu svladao Split

U samom finišu, u posljednjih pet, šest minuta derbija 5. kola HT Premijer lige Zadar je na Gripama svladao Split sa 80:67 (20:18, 18:21, 14:17, 28:11).

Split je, nakon izjednačene utakmice u kojoj je imao i prednost 54:48, u posljednjih šest minuta ušao s vodstvom 60:58, a onda se Zadar razigrao. Ive Ivanov u tim trenutcima bio je nezaustavljiv (17 poena, 10 skokova, 5 asistencija) i ugasio je svaku nadu “Žutima”. Pavle Marčinković (17 poena, 10 skokova, 3 asistencije), zajedno s Mateom Kedžom (15 poena) dugo je vukao Splićane, ali kada je nestalo snage popustila je i koncentracija i to je Zadar iskoristio.

KOMPLETNA STATISTIKA

“Nikada nije lako dobiti Splita u Splitu, puno nam znači ova pobjeda i podstrek nam je za daljnji rad. Utakmica je mogla otići i na drugu stranu, Splitu je u jednom trenutku ponestalo koncentracije, mi smo pogodili neke važne šuteve i utakmica je otišla u našem smjeru. Drago mi je što je dvorana bila popunjena”, rekao je Zadrov trener Danijel Jusup.
Ante Grgurević bio je svjestan da je njegova momčad bila vrlo blizu.
“Držali smo se veći period, čestitam mojim momcima, koji su se junački borili. U jednom kratkom trenutku smo pali i sve prosuli, a Zadar ima kvalitet. Lagano su prelomili utakmicu. Šteta za nas”,  kazao je Grgurević.
Inače, na Gripama je bilo puno emocija, prije utakmice legendarni trener Božidar Maljković dobio je priznanje povodom ulaska u Kuću slave splitskog sporta, uručio mu ga je nekadašnji splitski gradonačelnik Jakša Miličić, a Gripama je odzvanjalo “Božo, Božo”. Bila je to kulminacije ugodne splitske nedjelje koja je započela u jutarnjim satima turnirom za osnovce HEP moja škola – moj koš, pa je u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta održana promocija knjige “Prvoplastika” i obilježeno 30 godina od osvajanja titule prvaka Europe. Knjiga “Prvoplastika” autora Marija Garbera postala je pravi hit, u velikoj koloni čekali su mnogi koji vrijedno djelo žele imati u svojoj biblioteci, a od ponedjeljka će biti u prodaji u prostorijama KK Splita.

Ozren Maršić za KK Split

Sličan sadržaj