FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (5. kolo): Cibona i dalje bez poraza

Alkar – Cibona 81:98 (27-26, 19-26, 15-30, 20-16)

Cibona je zadržala stopostotni učinak pobjedom u Sinju 81:98. Alkar je u prvom poluvremenu više nego dobro parirao favoriziranim gostima. Cibonaši su bolje otvorili susret, no domaći su ubrzo uhvatili priključak trojkom mladog Pralije preuzeli vodstvo 14:12 u 5. minuti. Sinjani su nastavili s dobrom igrom pa je semafor nakon atraktivnih ubačaja Wembija  u 7.minuti pokazivao plus šest za Alkar (21:15) što je izazvalo erupciju oduševljenja domaćih navijača. Ipak, gosti predvođeni Novačićem hvataju priključak do kraja četvrtine koja završava vodstvom Alkara 27:26.

Rezultatska izjedančenost potrajala je do pred kraj drugog perioda kada Cibona serijom koševa Bundovića i Prkačina stvara 12 poena viška (40:52).Do velikog odmora domaći ubačajima Neala i Kučana prepolovljuju zaostatak (46:52).

Nakon povratka iz svlačionica Alkar je Marićevim pogocima smanjio na -1,ali dalje za domaće nije išlo. Gosti dižu ritam, kažnjavaju svaku grešku i do kraja treće dionice rješavaju pitanje pobjednika stvorivši 21 poen prednosti. Stečenu razliku rutinirano su održavali do kraja utakmice. Najefikasniji kod domaćih bio je Gabriel Marić s 19 ubačaja, dok je goste predvodio Filip Bundović s 21 poenom. Zapažene role kod Alkara imali su još i Wembi i Pralija, a kod Cibone Novačić i Prkačin.

Prije početka upriličena je vrlo emotivna svečanost završetka igračke karijere Alkarove košarkaške legende i kapetana Mirka Modrića. Darovan od članova Uprave i vjernih Maligana ovacijama je ispraćen u zasluženu igračku mirovinu nakon 22 seniorske sezone (od čega 15 u najvišem rangu) i preko 500 službenih utakmica odigrane, jedino i isključivo, u najdražem Alkarovom dresu.

KOMPLETNA STATISTIKA 

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Alkar

Sličan sadržaj