FAVBET Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (3. kolo): Prvaci Hrvatske slavili u punoj dvorani u Dubravi

Dubrava Furnir – Cibona 78:113 (19-24, 13-35, 31-20, 15-24)

U posljednjoj utakmici 3. kola HT Premijer lige Cibona je u ispunjenoj dvorani u Dubravi slavila protiv domaćina Dubrave Furnir 113:78. Dubravaši su odlično otvorili susret i nakon poena Šarca i Hortmana poveli 5:2, a svojom drugom tricom Chris Hortman je u 6.minuti doveo Dubravu Furnir u prednost 17:11. Vodili su domaćini do završnice prve četvrtine kada Cibona preko Bilinovca, Gibsona i Kovača kreće u seriju 11:0 za 27:19. Tek je Majić nakratko vratio domaćine u život, a razigrao se Roko Prkačin pa je Cibona već do poluvremena stigla do 27 razlike (59:32). U nastavku su Vukovi rutinski odradili gostovanje u Dubravi gdje su zaigrali nakon više od jedanaest godina.

”Dubravu respektiram u svakom smislu jer je toliko toga dala svima nama. Ja bih im poželio da budu jedan pravi član HT Premijer lige. Znao sam da će domaćini biti motivirani i upozoravao sam ekipu da moramo biti unutra maksimalno fokusirani i mislim da smo u tome i uspjeli. Jedino što danas nije bilo na nivou su slobodna bacanja, ali mogu prijeći preko toga”, kazao je Ivan Velić, trener Cibone.

Darko Krunić, trener Dubrave Furnir, je između ostalog naglasio zadovoljstvo ispunjenom dvoranom u Dubravi gdje je natiskalo gotovo 1000 gledatelja: ”Iako smo prvu četvrtinu izgledali nešto bolje ipak se igrači nisu držali dogovora. Iz nerezonskih šuteva i nerezonskih stvari smo primili veliki broj lakih poena na koje sam ja upozoravao i onda kada se Cibona razigrala teško se bilo braniti.”

Roko Prkačin s 19 poena i 6 skokova je predvodio Cibonu. Shane Gibson je dodao 18, Filip Bundović 14, a Roberto Kovač i Ivan Novačić po 13.

Kod domaćina Petar Perić je ubacio 15, Marko Šarac 14, Kristijan Šutalo 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Dubrava Furnir

 

Sličan sadržaj