FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo): Goričani uvjerljivo protiv Alkara

Gorica je protiv Sinjana kod kuće slavila s 91:74

Gorica je u utakmici 2. kola HT Premijer lige došla do uvjerljive pobjede protiv Alkara iz Sinja.

Da će ovo biti večer Goričana dao je naslutiti Borna Kapusta koji već u 1. napadu lansira tricu. Sinjani bodreni malobrojnom ali glasnom skupinom Maligana ubrzo preokreću rezultat te koševima Neala i Marića dolaze u vodstvo 11-8. Pokazat će se jedino i posljednje na utakmici. Domaćini brzim ritmom  vraćaju stvari na svoje mjesto i prvu dionicu okončavaju s 23-17.

Druga četvrtina pokazala se odlučujućom jer Gorica ubacuje u brzinu više i samo povećava prednost. Polaganjem Mazalina u zadnjoj sekundi rezultatska prednost dolazi na do tada najvećih +19 (53-34) i utakmica je definitivno prelomljena.

U 2. poluvremenu domaćini rutinski održavaju razliku unatoč ne baš preciznom šutu za tricu (samo 25%). Međutim, dominacijom u skoku (19 napadačkih) dolaze do drugih i trećih prilika u napadu te u nekoliko navrata odlaze na +23.

Tricom Marića Sinjani u jednom trenutku spuštaju na -13, ali manje je od minute do kraja i bodovi ostaju u Gorici.

Najbolji u redovima domaćina bili su novopridošli Mislav Brzoja sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija te Ivan Vraneš sa 16 poena i 5 skokova. Ivan Majcunić je stavio 11 poena, a Lovro Mazalin i Ante Mašić svaki po 10 koševa.

Najprecizniji u redovima Alkara bili su Nickolas Raphael Neal sa 16 poena (uz 7 skokova i 4 asistencije) te Srđan Brocić s 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Gorica

Sličan sadržaj