FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo): Vrijednosnice Osijek u zadnjim sekundama svladale Hermes Analiticu

Vrijednosnice  su u dobro popunjenoj dvorani Gradski vrt pobjedile Hermes Analiticu sa 72:71

KK Vrijednosnice Osijek – KK Hermes Analitica 72-71 (12-19, 19-12, 18:18, 23:22)

Vrijednosnice Osijek: Bašić 19, Jordano 14, Filipović,Kujundžić 16, Ćorić 13, Šarenac, Jovanović, Buljević, Vedriš, Darling 6, Turalija 4, Vuković.

Hermes Analitica: Perić 9, Kordić 10, Anzulović, Kalpić 8, Svoboda 10, Krajinović, Ljubičić 15, Šimović 7, Gazić, Rajić, Clark.

Hermes bolje otvara utakmicu gdje ujedno ostvaruje i najveće vodstvo u utakmici 0:10. U osmoj minuti utakmice Brokeri kreću u utakmicu koševima Lovre Bašića te dolaze na rezultat 11:13, no do kraja četvrtine gosti odlaze na 12:19. U drugoj četvrtini Hermes je i dalje u vodstvu te dominira u skoku. Osječani imaju problema u obrani i kontroli skoka no borbenošću  uspostavljaju ravnotežu u utakmici te je na poluvremenu egal rezultat 31:31. Nakon odmora Vrijednosnice ubacuju u višu brzinu te prelaze  u vodstvo 39:32, no Hermes se ponovno vraća za poravnanje na kraju treće četvrtine za 49:49. Hermes bolje otvara zadnju četvrtinu i u laganom su vodstvu sve do 38. minute kada odlaze na 61:69 te je izgledalo da bodovi odlaze u Zagreb. Trener Domagoj Kujundžić nakon time out-a kreće sa presingom i u ludoj završnici Vrijednosnice rade seriju 11:2 za veliku pobjedu i bodove u prvenstvu.

Imperativ pobjede mladim igračima Vrijednosnica  bio je velik teret u ovoj utakmici gdje su bodovi ostvareni u zadnjim sekundama, a da je bodove osvojila ekipa Hermesa to nikako ne bi bilo nezasluženo jer su vodili veći dio utakmice.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Hemes Analitica – Gordan Zadravec: Izgubili smo dobivenu utakmicu zbog puno grešaka u završnici, nadam se da će nam se ovo vratiti u nekoj drugoj utakmici. Osijeku čestitam na pobjedi.”

Trener Vrijednosnica – Domagoj Kujundžić: Cijeli tjedan upozoravam ekipu da neće biti lako protiv Hermesa, dobra igra protiv Cibone dala je krivu sliku mojim igračima koji su mislili da će ovo biti laka utakmica. Najmlađa smo ekipa u ligi i ako ne igramo sa puno energije i maksimalno agresivno nikoga nećemo moći pobjediti. Poremetile su nas ozljede centara Buljevića i Turalije koji su van ritma zbog ozljeda i bolesti te smo ponovo nismo kontrolirali skok. Sretno i spretno smo pobjedili, unatoč blijedoj igri, pokazali smo karakter u završnici i važno je da smo osvojili prve bodove.”

Kapetan Vrijednosnica – Nikola Turalija: “Jako teška utakmica, malo smo ih možda i podcijenili nakon dobre igre protiv Cibone. Na kraju smo na sreću i karakter pobjedili.”

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

(KK Vrijednosnice Osijek)

Sličan sadržaj