FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (2. kolo): Šibenka slavila u Jazinama

Šibenka je protiv Sonik Puntamike upisala 76:58.

SONIK PUNTAMIKA – ŠIBENKA  58:76  (13-21, 14-20, 21-17, 10-18)

Gosti iz Šibenika zaledili su na -18 domaće košarkaše u njihovom povratku među hrvatsku elitu. Čak su Puntamičani i držali  laganu prednost u početku (13:9, 7. minuta), ali nakon time – outa kojeg je u istoj minuti pozvao trener gostiju kao da je netko domaćinima “ugasio svjetlo”. Osovina Dašić-Vladović uz podršku Primorca ispod koša i eto Šibenčana na 39:19.

Početkom treće četvrtine pojavio se tračak nade za domaće, podigli su agresivnost, proradio je šut izvan 6,25m, probudile su se i tribine, no ponestalo je snage i koncentracije za konačni preokret. Rutinirano do kraja Šibenčani su dizali prednost i proslavili drugu pobjedu sa svojim vjernim navijačima.

Kod gostiju najefikasniji su bili Jakov Vladović sa 17 poenai Vladimir Dašić koji je ubacio 15. U redovima Puntamičana prolaznu ocjenu zaslužili su Dino Palčić i Teo Petani, obojica po 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

Miro Jurić, trener Šibenke:  “Odigrali smo pravu mušku utakmicu jer drugačije se ne može igrati protiv Sonik Puntamike. Znali smo da će ih poraz iz prvog kola dodatno motivirati te smo ušli krajnje oprezni. Ispoštovali smo sve dogovoreno. Malo smo počeli “ludovati” kroz treću četvrtinu, dali protivniku par otvorenih šuteva.  Međutim, opet smo sve vratili na početak čim smo na teren postavili ideje koje smo dogovorili.”

Šime Kraljević, trener Sonik Puntamike: “Puno bolja utakmica nego u Sinju, ali nedovoljno protiv Šibenke. Ovakvog suparnika teško je dobiti sa tri igrača koji imaju energiju , a dvojica je nemaju. Evidentna je bila blokada u glavama nekih igrača jer je ovo večeras prikazano bilo posve suprotno nego što oni daju na treninzima. Do idućeg susreta sa Hermes Analiticom, našim izravnim konkurentom za ostanak definitivno moramo posložiti glave. Time naravno ne tražim alibi niti umanjujem pobjedu gostiju, više nego zaslužena pobjeda”.

Vladimir Dašić, igrač Šibenke: “Zaslužena pobjeda, opravdali smo ulogu favorita. Diktirali smo ritam igre od samog početka iako je bilo nekih padova. Dopustili smo protivniku da se približe, ali imali smo dovoljno iskustva mirno privesti utakmicu kraju”.

Dino Palčić, igrač Sonik Puntamike: “Iako je rezultat možda previsok odigrali smo kvalitetniju utakmicu nego u Sinju. Treća četvrtina bila nam je putokaz kako igrati među domaćom publikom. Prikazani presing iz tih 10 do 15 minuta svakako moramo produljiti na 30 minuta i onda će svakome biti teško u Jazinama”.

KK Sonik Puntamika

Sličan sadržaj