FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (12. kolo): Veliko slavlje Alkara u Zadru

SONIK PUNTAMIKA – ALKAR 64:74 (15-21, 20-13, 11-21, 18-19)

Velika pobjeda Sinjana na parketu zadarskih Jazina. Klupko radosti “alkara” sa svojim vjernim navijačima na kraju utakmice vjerno je dočarao koliko je gostima trijumf značio više od dva boda. Pogotovo iz razloga što se pobjednik ovog susreta doveo u komotnu situaciju i miran pogled na donji dio tablice. Već u uvodnim minutama sinergija igrača na terenu, klupe i impulsa sa tribina bili su jasan putokaz koje su namjere Alkara. Na drugoj strani Puntamičani nisu niti ušli u utakmicu. Sjajno izdanje iz prošlog kola protiv Splita u velikoj je mjeri potamnilo.

Domaćinima ništa nije polazilo za rukom (šut za tricu 6/34 i čak 23 izgubljene lopte). Jedini pozitivan element bio je skok (46:32), ali posve nedovoljno za prolaznu ocjenu. Do poluvremena se dobrim dijelom i vodila utakmica “koš za koš”, no kad je u zadnjim minutama treće četvrtine Emanuel Wembi, američki igrač u redovima Alkar zakucao za +9 Alkara (46:55) povratka za domaćine praktički više nije bilo.

Ipak, momčadi Šime Kraljevića tračak nade ukazao se na otvaranju zadnjih 10 minuta sa dvije vezane trice Emilia Banića (52:55). Međutim, alkarski trojac Neal (19 koševa) – Vučić (17) – Marić (11) otpuhao je sve ambicije zadarskih košarkaša. Zadnjih pet minuta Sinjani su mirno iskontrolirali tijek igre i slavlje gostiju je moglo početi.

Kod Zadrana statistički tek trojicu izdvajamo: Petar Marić (15), Dino Palčić (11) i Emilio Banić sa 10 ubačaja.

KOMPLETNA STATISTIKA

Srđan Brocić, igrač Alkara: “Teška i tvrda utakmica, ali imali smo jako dobru koncentraciju svih 40 minuta. Tamo gdje smo možda bili lošiji, skok i šut nadoknadili smo velikom energijom u obrani i napadu”.

Damir Milačić, trener Alkara: “Imali smo veliki respekt prema domaćinima, obzirom na njihove ishode zadnjih utakmica, posebno protiv Splita. Fokus je bio na psihološkoj pripremi jer imamo jako mladu momčad. Ključnim se pokazao početak kad su moji igrači  shvatili kako oni ovu utakmicu mogu dobiti. Jako sam presretan zbog ova dva boda, čak mi je draža ova pobjeda protiv SONIK Puntamike nego protiv bilo kojeg kluba koji pretendira vrhu tablice.”

Petar Marić, igrač SONIK Puntamike:“Loše smo otvorili susret i kroz to vraćanje u utakmicu dosta smo se potrošili. Ovo je jedna velika pouka kako ne treba igrati. Idemo dalje i spremiti se iznenaditi Šibenku iduće kolo”.

Šime Kraljević, trener SONIK Puntamike: “Jednostavno smo dali Sinjanima utakmicu. Ovo je naša najlošija utakmica, ali nas je i Alkar svojom igrom prisilio na slabo izdanje. Toliko loših dodavanja i neforsiranih grešaka je neoprostivo. Možda su igrači i previše dobili krila pobjedom protiv Splita”.

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Sonik Puntamika

Sličan sadržaj