FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (11. kolo): Pobjeda Vrijednosnica na vrućem Baldekinu

Šibenka – Vrijednosnice Osijek 74:85 (11-16, 19-18, 20-28, 24-23)

Vrijednosnice Osijek su u 11. kolu HT Premijer lige slavile 85:74 na Baldekinu, što je bio treći uzastopni poraz momčadi Edija Dželalije koji su sada na omjeru 5-6, dok su ‘Brokeri’ na 7-4. Podsjećamo, Šibenčani na pobjedu u svojoj dvorani čekaju još tamo od listopada, kada su svladali Škrljevo.

Zaostatak Šibenke nakon prvog poluvremena bio je još i podnošljiv uzimajući u obzir prikazano u prvih 20 minuta. Očajan šut, teško rudarenje za svaki koš, lopte ‘bačene u bunar’, nesporazumi u igri –  kada nakon svega toga imaš samo četiri poena minusa (30:34), moraš zadovoljan otići u svlačionicu. Sreća po narančaste pa ni Osječani nisu bili previše precizni, ali su ih i oni nadtrčali, domaćin je tek u skoku bio u prednosti (24/18).

Muke sa šutom po Šibenčane nastavile su se i na početku drugog dijela, pa su gosti po prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost (30:40), a pred kraj treće četvrtine imali su i najvećih +14 (42:56, 44:58). Valja odati priznanje Funcutima koji su u tim trenucima s tribine dali dodatni poticaj Dželalijinim igračima, njihova pjesma nije prestajala, unatoč što se stvari na parketu nisu odvijale prema njihovim željama.

U posljednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 50:62. Ta četvrta četvrtina otvorena je tricama Nakića i Šarića pa se Šibenka primakla na šest poena minusa. Ipak, vrlo brzo gosti opet dižu na +11 (60:71). Odgovorio je Vuko s dva uzastopna koša pa je točno pet minuta prije kraja semafor pokazivao 64:71, a kada su ‘Brokeri’ dvije i pol minute zadnje sirene opet digli na +11 (69:80), bilo je izvjesno da bodovi putuju u Slavoniju.

Vuko je sa 17 poena bio najefikasniji u domaćim redovima, a jedini dvoznamenkasti bio je još samo Nakić. Kod pobjednika prednjačili su Bašić i Ćorić s po 19 postignutih koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

Andrija Ćorić, igrač Vrijednosnica Osijek: „Igrao sam mnogo puta na Baldekinu i uvijek je bila teška utakmica i strašna atmosfera, a tako je bilo i ovaj put. Ovo je bila bitna utakmica za nas da nastavimo pozitivni niz. U dogovoru s trenerom odigrali smo čvrsto i agresivno i zasluženo pobijedili.“

Domagoj Kujundžić, trener Vrijednosnica Osijek: „Ekipa Šibenke je trenutno u jednoj malo lošijoj situaciji i znali smo da nemaju veliku rotaciju, što se tiče starijih igrača. Tu ne računam mlađe igrače, a tu čestitam treneru Dželaliji na hrabrosti jer su mladi igrali više, a pogotovo mladi Ivišić koji je 2003. godište. Drago mi je da smo pobijedili, a na neki način mi je i žao Šibenika.“

Edi Dželalija, trener Šibenke: „Nemam riječi. Imali smo 23 izgubljene lopte i 54 obrambene greške, to je nedopustivo. Poraz nije sramota jer je ova ekipa puno jača od nas i da je drugačije bilo, bilo bi iznenađenje. Ovo nije iznenađenje. Ako je to moja odgovornost, to je najmanji problem, to se brzo riješi. Ovo nije ista ekipa kao na treningu, ovo je katastrofa. Ne pokazujemo agresivnost u kontaktu, nemamo igrača koji će vertikalno probiti, kao što su oni imali Ćorića. Igra s loptom dominira, a bez lopte ne poznajemo školu obrane. Moramo se pogledati u ogledalo i odlučiti kako i što dalje. Puno je tu mladih, ne mogu svi igrati, a i postojeći moraju dati više. Mogu samo čestitati Osijeku, a mi se moramo zatvoriti u dvoranu.“

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

Patrik Patafta za GKK Šibenka/HKS

FOTO: Milan Balaban

Sličan sadržaj