FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (1. kolo): Dobar početak sezone za Zabok u gostima kod Dubrave Furnir

Zabok je kao gost u Dubravi slavio sa 106:84

U 1. kolu HT Premijer lige Zabok je kao gost slavio u Dubravi 106:84. Dubravaši su nakon osam godina zaigrali u elitnom razredu naše košarke, ali u premijeri pred domaćim navijačima nisu uspjeli parirati razigranim Zabočanima koji su ubacili 13 trica, a već nakon prve četvrtine imali 13 razlike (28:15). Zakucavanjima Markusa Lončara i tricom Luke Tomasa momčad Ivana Tomasa je na startu povela 13:6, a tek mali bljesak Dubrave Furnir vidjeli smo u 18. minuti kada su Hortman i Jelenek smanjili prednost na 50:41. Na poluvremenu je Zabok vodio 58:45, treću četvrtinu s dvije trice otvorio je Tomas (64:48), a nastavio Roko Galić za 67:50. Bilo je jasno u trećoj četvrtini da bodovi odlaze u Zagorje (85:61), a završnica susreta protekla je u igri bez obrana gdje su gosti zasluženo stigli do prve pobjede.

Kod Zaboka koji je imao šest dvoznamenkastih strijelaca Tomas je ubacio 17, Lončar 14, a Mate Mandić i Šime Lisica po 12. Dubravaše je predvodio Marko Šarac (17). Chris Hortman je dodao 14, a Kristijan Šutalo 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

”Prvo bih čestitao Dubravi Furnir na povratku u HT Premijer ligu gdje mislim da joj je i mjesto. Ja sam se pribojavao ove utakmice iako smo znali da ulazimo u nju kao blagi favoriti, ali opet bojao sam se pune dvorane jer smo relativno neiskusni. Bilo je bitno da obrambeno dobro uđemo u ovu utakmicu što smo odradili i brzo smo se razigrali i u napadu. Opet moram naglasiti da smo imali dobar dio utakmice gdje nismo bili dobri u obrani i ako želimo parirati jačim ekipama, a već nas čeka Split iduće kolo moramo biti puno bolji u obrani“, kazao je trener Zaboka Ivan Tomas.

Darko Krunić, trener Dubrave Furnir nije mogao biti zadovoljan ulaskom svoje momčadi u utakmicu ”Zabok je pokazao puno više želje, energije, dodavanja, trčanja i svega što košarku čini lijepom. To sve je Zabok demonstrirao u Dubravi. Imam bitku sa svojim igračima da moramo biti agresivniji jer su oni u glavama napadački orijentirani i onda se dogodi ovakav poraz jer je ovo HT Premijer liga, a ne Prva liga ili Druga liga.”

Luka Tomas, igrač Zaboka: „Mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa, ipak smo dugo zajedno. Dobro smo se pripremili za Dubravu i sad slijedi Split, za što se treba što bolje spremiti.“

Marko Šarac, igrač Dubrave: „Prije svega čestitam ekipi Zaboka na pobjedi. Ušli su puno agresivnije i čvršće u utakmicu, dok mi na to nismo mogli odgovoriti. Mislim da još nismo svjesni težine ove lige. No, mislim da ćemo treningom moći nadoknaditi i uigrati se protiv Škrljeva.“

SNIMKA UTAKMICE

Sličan sadržaj