FAVBET Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (6. kolo): Cibona sigurnom pobjedom protiv Šibenke i dalje neporažena

CIBONA – ŠIBENKA 111-77 (29:18, 26:14, 28:26, 28:19)

U 6. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Šibenku rezultatom 111-77. Od samog početka bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su gosti iz Šibenika uspjeli parirati tek i samo nakon povratka s velikog odmora u trećoj četvrtini.

Najbolji u redovima Vukova bio je Filip Bundović sa 19 postignutih koševa i 100% preciznosti šuta za dva poena (9-9), 13 je zabio Josip Bilinovac, a po 11 su dodali Roko PrkačinShane Gibson i Marko Ramljak.

Najefikasniji Šibenkin igrač bio je Tonko Vuko s 13 poena, a po 11 su dodali Jakov Vladović i kapetan Domagoj Bašić.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Velić, trener Cibone:

Dobra reakcija, maksimalno smo proširili rotaciju. Dosta smo dobro odigrali. Napunili smo se samopouzdanjem pred susret sa Zvezdom. Zadovoljan sam kako smo izgledali. Mislim da se polako dižemo. Neki igrači mogu još puno bolje. 

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

Dosta bitna utakmica za nas da nastavimo niz u hrvatskom prvenstvu. Drago mi je što smo maksimalno respektirali ekipu Šibenke koja je isto dobro ušla u prvenstvo. Drago mi je i da su svi dobili priliku i odigrali utakmicu visokog intenziteta, a da se opet nismo puno potrošili. Idemo se dalje pripremati za Zvezdu.

Miro Jurić, trener Šibenke:

Zadovoljan sam što su mladi igrači dobili priliku osjetiti kako je to igrati na jednom većem nivou, protiv jednog protivnika kao što je Cibona. Veliki je poraz, ali više mi vrijede ove 22 minute Ivišića koje je 2003. godište nego ne znam što. S druge strane nisam zadovoljan jer nismo ‘poginuli’ muški. Nismo se potukli, prepali smo se. Imamo 25 skokova manje, tako ne možemo pobijediti ni protiv puno slabijih momčadi. To je volja, želja, htijenje, koje danas nismo imali. To je ono što me najviše boli. Svaka čast navijačima. Kad igramo dobro i kad igramo loše oni su uz nas . Mogu im se samo zahvaliti na lošijoj igri i nadam se da će nas i dalje podržavati kao što su to radili i sve ove godine dosad.

Domagoj Bašić, kapetan Šibenke:

Cibona je opravdala ulogu favorita. Loš je način na koji smo izgubili. Bez želje, defanzivne tranzicije, zagrađivanja. Nadskakali su nas i to nije dobar pokazatelj.

KK Cibona/HKS

 

Sličan sadržaj