FAVBET Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (10. kolo): Zabok prekinuo Ciboninu dominaciju

CIBONA-ZABOK 82-87  (25-16, 23-19, 12-27, 22-25)

U 10. kolu HT Premijer lige dogodio se i prvi poraz Cibone u domaćem prvenstvu u ovoj sezoni i to od Zaboka rezultatom 87-82.

Cibona je u Draženovom domu krenula upisati desetu pobjedu u desetom kolu HT Premijer lige. Zabok se sa svoje dosadašnje tri pobjede i šest poraza nije činio kao pretežak protivnik, a nakon prvog poluvremena (48:35), nije se činilo da će biti većih iznenađenja.

No, povratkom iz svlačionica, na parket su stigle dvije potpuno različite ekipe od onih u prvih dvadeset minuta igre ekipe – Cibona je stala na samo 12 poena u trećoj četvrtini, a Zabok se vratio brži, razigraniji i kompaktniji, iznenadio je te u konačnici upisao zasluženu pobjedu.

Najbolji pojedinac u redovima Cibone bio je Filip Bundović sa 17 poena, a dvoznamenkasti su još bili Shane Gibson s 13 poena, Marko Ramljak sa 12 i Ivan Novačić sa 10 poena.

U redovima veselih pobjednika iz Zaboka čak je 7 igrača upisalo dvoznamenkasti rezultat – Markus Lončar ubacio je 14 poena, Luka Tomas 13, Antonio Črnjević, Patrik Jambrović i Zvonimir Ćutuk po 12, Šime Loure Lisica 11 i Domagoj Samac 10.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke ekipi Zaboka, zasluženo su nas dobili. Drugo poluvrijeme su odigrali jako dobro, a mi se to drugo poluvrijeme nismo pojavili na utakmici. Vrlo loše. Velika odgovornost zbog poraza je na meni.

Ivan Tomas, trener Zaboka:

Nismo očekivali ovu pobjedu. Naravno, ovo nije realno. Niti je realno da smo onoliko utakmica izgubili na jednu loptu. Jednostavno mislim da su nam se svi ti porazi koje smo imali danas vratili. Ne smijemo stati, moramo se dobro koncentrirati na iduće razdoblje jer brzo dođu novi porazi. Stvarno smo bili u teškoj situaciji nakon 6 poraza i lakše se diše.

Šime Loure Lisica, igrač Zaboka:

Počeli smo baš slabo. Na poluvremenu nas je trener motivirao i izvukli smo pobjedu. Nismo uopće ovo očekivali, ali nadali smo se. Fizioterapeut nam je rekao da možemo dobiti, imao je nekakav osjećaj. 

(KK Cibona, HKS)

Sličan sadržaj